activiteiten

De activiteiten van Werkzin

De activiteiten van Werkzin zijn gericht op het participeren in de maatschappij. Hiermee bedoelen wij dat onze deelnemers activiteiten verrichtten die zoveel mogelijk tot nut zijn van de Bergeijkse gemeenschap. Het Aquinohuis is daartoe voor Werkzin de perfecte uitvalsbasis omdat er binnen dit participatiehuis meer doelgroepen gehuisvest zijn waar de deelnemers van Werkzin iets voor kunnen betekenen.

Dit maakt mede dat de deelnemers van Werkzin graag geziene medegebruikers zijn en ook veel contacten hebben binnen het Aquinohuis.

Er zijn verschillende werkzaamheden die wij voor het Aquinohuis verrichten, zoals boodschappen halen, maar ook het water controleren op legionella bacterie. Waar het mogelijk is doen onze deelnemers dit zelfstandig en zijn hier dan ook verantwoordelijk voor. Wij ondersteunen bij de recyclers, maar werken ook mee in de moestuin en ondersteunen ook bij het onderhoud van de tuin van het Aquinohuis.

Ook zijn er weleens vragen vanuit de buurt. Dit kan zijn een hond uitlaten of boodschappen halen voor ouderen. Naast het verrichten van nuttige taken binnen het Aquinohuis gaan we met de deelnemers ook activiteiten verrichten buiten het gebouw op plaatsen in Bergeijk waar onze hulp welkom is.

Meer informatie

Als u meer informatie wil ontvangen laat het ons weten. We nemen snel contact op.

  De activiteiten

  Kringloopwinkel

  Bergeijk

  Sportieve activiteiten

  Koningshof

  Kinderboerderij

  Bergeijk

  Kringloopwinkel Bergeijk

  Voor de Kringloopwinkel van Bergeijk verrichtten wij verschillende werkzaamheden. Wij kijken alle spelletjes na van de Kringloopwinkel en keuren deze dan goed met een eigen sticker. Ook puzzels tot wel 300 stukjes worden door ons nagekeken.

  Er is een deelnemer van Werkzin die ook 2 ochtenden bij de Kringloopwinkel werkt en daar de gehele afdeling cd’s en dvd’s bij houd. Tijdens de kerst zetten wij de kunstkerstbomen in elkaar en prijzen wij producten die met de kerst verkocht worden.

  Sportieve activiteiten

  Onze deelnemers hebben een abonnement bij Koningshof. Op maandagochtend gaan wij sporten en op donderdagmiddag gaan wij zwemmen bij Koningshof. Het is heel belangrijk om fysiek bezig te zijn, maar dan op een speelse manier.

  Wij gaan ook relmatig met onze deelnemers wandelen in de bossen. Dit is vooral belangrijk om te ontladen en om even niets te moeten. Het Aquinohuis is ook in het bezit van een elektrisch ondersteunde duofiets, waar wij regelmatig gebruik van maken.

  Kinderboerderij

  2 keer in de week helpen wij ook mee bij de kinderboerderij. Wij verrichtten allerlei taakjes zoals water geven en voeren tot vegen en natuurlijk ook even de beesten aandacht geven. Een keer in de week blijven wij ook koffie drinken bij de kinderboerderij.