onze ervaringen

Ervaringen van ouders

Het verhaal van: Twan

Aan mij werd de vraag gesteld waarom mijn zoon gekozen heeft voor Werkzin.
Twan is mijn jongste zoon van 24 jaar met een verstandelijke beperking en heel veel hobby’s: gamen, film kijken, planten kweken, dieren verzorgen, puzzels maken

Op 19 jarige leeftijd is Twan stage gaan lopen bij Werkzin, vanuit “de grootte aard”, school voor speciaal onderwijs. Bij Werkzin voelt Twan zich meteen thuis. Dat de groep klein is (5 cliënten) vind hij prettig. Het geeft minder prikkels en er wordt goed gekeken naar wat hij leuk vind om te doen.

Na een half jaar wordt deze  stageplek  omgezet in een vaste dagbestedingplek.
Dat Werkzin in het Aquinohuis in Bergeijk huisvest heeft het voordeel dat hij te voet naar de dagbesteding kan gaan. Het Aquinohuis  is een warm nest voor vele organisaties op het gebied van sociale activiteiten; inloophuis, repaircafé, voedselbank.
Werkzin kan hier prima bij aansluiten en het gezellige en gemoedelijke karakter is heel prettig voor Twan.


Wanneer Werkzin een persoonlijk plan gaat opstellen voor Twan, wordt er goed gekeken naar zijn hobby’s, de mogelijkheden en  leerdoelen. De kringloopwinkel (naast het Aquinohuis) komt in beeld en Twan gaat daar enkele dagdelen werken, als onderdeel van de dagbesteding. Bij de kringloopwinkel krijgt hij vaste taken, namelijk de games en films nakijken en  in de winkel plaatsen.


Maar ook zijn andere hobby’s komen bij werkzin aan bod: planten worden gekweekt en verzorgd in de moestuin, dieren worden verzorgd op de kinderboerderij.

Op maandag en donderdag  gaat de groep sporten (fitness en zwemmen) bij Koningshof in Veldhoven.

 

Carin de Wit, moeder van Twan.

Het verhaal van: Johan

Johan geniet van veel verschillende activiteiten zoals:
fietsen, veel kletsen, spelletjes, computeren en koken (soep maken).

Video afspelen

Kortom

Werkzin is een professionele organisatie waar een ervaren en enthousiast team klaarstaat om op een ontspannen manier in te spelen op de behoefte van de cliënt .

Video - interview ouders Johan

Meer informatie

Als u meer informatie wil ontvangen laat het ons weten. We nemen snel contact op.